Λίγα λόγια για την ιστοσελίδα της παράταξης μας

Το site αυτό αποτελεί πλέον την έγκυρη πηγή άντλησης των θέσεων της παράταξης μας καθώς και παρουσίασης των δράσεων μας , τόσο των συλλογικών όσο και των ατομικών, των στελεχών μας.

Δεν φιλοδοξεί , μέχρι νεωτέρας , να είναι ένα εντυπωσιακό ή ευχάριστο site. Προς το παρόν είναι απλώς ένας κατάλογος των μέχρι σήμερα δημοσιευμένων θέσεων της παράταξης αναρτημένων σε χρονολογική σειρά ανάρτησης που ανάλογα με το διαθέσιμο χρόνο μου θα εμπλουτίζεται όσον αφορά το παρελθόν και σίγουρα όσον αφορά το παρόν και το μέλλον. Ίσως στο μέλλον μπορέσουμε να προσφέρουμε περισσότερο ενδιαφέροντα στοιχεία και πληροφορίες. Όμως έστω και έτσι πιστεύω ότι είναι ένα χρήσιμο site τόσο για την άμεση παροχή έγκυρης πληροφορίας για τις θέσεις της παράταξης μας όσο και ως πηγή αναφοράς για κάθε ασχολούμενο με τα αντίστοιχα θέματα.


Επίσης πιστεύω ότι θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για την δουλειά των ΜΜΕ , όσο και για την λειτουργία της ίδιας της παράταξης μας.

Την ευθύνη της διαχείρισης του site έχει αποκλειστικά ο υποφαινόμενος.


Γιώργος Α Ρούσσος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
“ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” και
της Μείζονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο Καλύμνου
τ. Δήμαρχος Καλυμνίων

e-mail: roussoskal@gmail.com

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ Π. για την "Ορθολογική Διαχείριση Στερεών αποβλήτων στις νησιωτικές περιοχές"

Κάλυμνος 08 /12/2011
Aρ.Πρωτ.(ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ) : 0023
ΑΠ(ΥΠΕΣ): 3646/13-12-2011

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΡΟΥΣΣΟΣ
Προς: Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλο Π.

ΘΕΜΑ: Ορθολογική Διαχείριση Στερεών αποβλήτων στις νησιωτικές περιοχές.
.Κύριε Υφυπουργέ
Ενόψει της επείγουσας υποχρέωσης της χώρας μας για την μέγιστη δυνατή προσαρμογή της στις ευρωπαϊκές οδηγίες σχετικά με την Ορθολογική Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων , παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και ικανοποίηση τις σχετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και ειδικότερα του ΥΠΕΣ και τις δικές σας .
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτών των πρωτοβουλιών σας , σας στέλλουμε την παρούσα επιστολή μας , με στόχο την υποβοήθηση του έργου σας , ενημερωτικά και εισηγητικά.
Συγκεκριμένα σας στέλλουμε την πρόταση μας για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων στον νομό Δωδεκανήσου που θα μπορούσε ίσως να γενικευτεί για όλο τον νησιωτικό χώρο της Πατρίδας μας.
Ειδικότερα για την τεκμηρίωση της πρότασης μας σας επισυνάπτουμε τα ακόλουθα κείμενα.
1.Την πρόταση μου ως Δημάρχου Καλύμνου , προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καλύμνου
με ΑΠ(ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ): 9554/02-11-09
Βασικά χαρακτηριστικά της πρότασης είναι
1.1.η επίτευξη οικονομίας κλίμακος σε συνδυασμό με την
1.2. πλήρη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα μέσω διεθνούς διαγωνισμού ανοιχτού όσον αφορά το είδος των προτεινόμενων τεχνολογιών και
1.3.την αντίστοιχη εξειδίκευση των ΠΕΣΔΑ των νησιωτικών Περιφερειών.
2 .Την διαβιβαστική-ενημερωτική επιστολή μου , ως Δημάρχου Καλύμνου , προς την τότε Υπουργό ΥΠΕΚΑ κα. Μπιρμπίλη , με ΑΠ(ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ): 9619/03-11-09 με την οποία υπoβάλαμε την ανωτέρω πρόταση στην ΥΠΕΚΑ.
3.ην με αριθμό 329/2009 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου με την οποία εγκρίθηκε η ανωτέρω πρόταση μου και έτσι έγινε πλέον απόφαση- πρόταση του Δήμου Καλύμνου. Σημειώνω ότι η απόφαση αυτή εξακολουθεί να είναι σε ισχύ.
4.Την με αριθμό 55/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου με την οποία ψηφίστηκε η σκοπιμότητα για την εκμίσθωση της απαιτούμενης έκτασης στην νησίδα Καλόλυμνο του Δήμου Καλύμνου για την υλοποίηση της πρότασης μας σε επίπεδο Καλύμνου με συμμετοχή και των γύρω νησιών και με στόχο την παραγωγή ενέργειας από την αξιοποίηση των στερεών αποβλήτων. Σημειώνω ότι και η απόφαση αυτή Εξακολουθεί να είναι σε ισχύ.
5.Το κείμενο – πρόταση μου που υπέβαλα ως Δήμαρχος προς την Δημαρχιακή Επιτροπή για την κατάρτιση των όρων του διαγωνισμού για την εκμίσθωση της απαιτούμενης έκτασης στην
νησίδα Καλόλυμνο του Δήμου Καλύμνου για την υλοποίηση της πρότασης μας σε επίπεδο Καλύμνου με συμμετοχή και των γύρω νησιών και με στόχο την παραγωγή ενέργειας από την αξιοποίηση των στερεών αποβλήτων. Το κείμενο αυτό περιέχει και μια συγκεκριμένη πρόταση μου για την βαθμολόγηση των όποιων συμμετεχόντων στον διαγωνισμό.
6Την απόφαση 38/11-02-2010 της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Καλύμνου με την οποία γίνεται δεκτή η ανωτέρω πρόταση μου και καταρτίζονται αντιστοίχως οι όροι του ανωτέρω
διαγωνισμού. Σημειώνω ότι και η απόφαση αυτή εξακολουθεί να είναι σε ισχύ.

Ο ανωτέρω προγραμματισμός δυστυχώς δεν μπόρεσε να προωθηθεί έκτοτε , κυρίως εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου που ήδη ήταν σε εξέλιξη και που οδήγησε στην αλλαγή στην πολιτική ηγεσία του Δήμου και την θέση μας στην Μείζονα Μειοψηφία.

Κύριε Υφυπουργέ , έχοντας συνεργαστεί μαζί σας από την εποχή που ήσασταν Πρόεδρος
στην ΚΕΔΚΕ και παρακολουθώντας την καταλυτική σας προσπάθεια τον τελευταίο καιρό από την θέση του Υφυπουργού Εσωτερικών ειδικότερα για το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων , παίρνω το θάρρος και σας στέλλω όλα τα ανωτέρω εισηγητικά , δηλώνοντας ότι είμαι στην διάθεση σας να δουλέψω σε οποιοδήποτε επίπεδο για την σύντομη εξειδίκευση του τι πρέπει να γίνει για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων των νησιών μας

Στην διάθεση σας για κάθε περεταίρω συνεργασία

Γιώργος Α Ρούσσος

Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας στον Δήμο Καλύμνου
τ. Δήμαρχος Καλυμνίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου