Λίγα λόγια για την ιστοσελίδα της παράταξης μας

Το site αυτό αποτελεί πλέον την έγκυρη πηγή άντλησης των θέσεων της παράταξης μας καθώς και παρουσίασης των δράσεων μας , τόσο των συλλογικών όσο και των ατομικών, των στελεχών μας.

Δεν φιλοδοξεί , μέχρι νεωτέρας , να είναι ένα εντυπωσιακό ή ευχάριστο site. Προς το παρόν είναι απλώς ένας κατάλογος των μέχρι σήμερα δημοσιευμένων θέσεων της παράταξης αναρτημένων σε χρονολογική σειρά ανάρτησης που ανάλογα με το διαθέσιμο χρόνο μου θα εμπλουτίζεται όσον αφορά το παρελθόν και σίγουρα όσον αφορά το παρόν και το μέλλον. Ίσως στο μέλλον μπορέσουμε να προσφέρουμε περισσότερο ενδιαφέροντα στοιχεία και πληροφορίες. Όμως έστω και έτσι πιστεύω ότι είναι ένα χρήσιμο site τόσο για την άμεση παροχή έγκυρης πληροφορίας για τις θέσεις της παράταξης μας όσο και ως πηγή αναφοράς για κάθε ασχολούμενο με τα αντίστοιχα θέματα.


Επίσης πιστεύω ότι θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για την δουλειά των ΜΜΕ , όσο και για την λειτουργία της ίδιας της παράταξης μας.

Την ευθύνη της διαχείρισης του site έχει αποκλειστικά ο υποφαινόμενος.


Γιώργος Α Ρούσσος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
“ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” και
της Μείζονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο Καλύμνου
τ. Δήμαρχος Καλυμνίων

e-mail: roussoskal@gmail.com

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η απόφαση της 55/2010 του Δημοτικού Συμβουλίου για την σκοπιμότητα της εκμίσθωσης της απαιτούμενης έκτασης στην Καλόλυμνο-2010

Η απόφαση της 55/2010 του Δημοτικού Συμβουλίου για την σκοπιμότητα της εκμίσθωσης της απαιτούμενης έκτασης στην Καλόλυμνο για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Νομού Δωδεκανήσου με παραγωγή ενέργειας , η οποία εξακολουθεί να είναι σε ισχύ-2010
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ:55/10
Από το Πρακτικό 5 - 1/2/2010 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην Κάλυμνο, σήμερα 1/2/2010 ημέρα Δευτέρα και ώρα: 20:00 μ.μ.,συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο , ύστερα από την με αριθμό: 744/28-1-10 πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου , που δημοσιεύθηκε στον ειδικό χώρο ανακοινώσεων και επιδόθηκε με αποδεικτικό σε όλους τους Δημ। Συμβούλους, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 93 και 95 του N.3463/06 , καθώς και στο Δήμαρχο κ. Γεώργιο Ρούσσο, ο οποίος προσήλθε και παρίστατο σ'αυτή.
ΘΕΜΑ: 15. Λήψη απόφασης σκοπιμότητας για την εκμίσθωση της απαιτούμενης δημοτικής έκτασης στη νήσο Καλόλιμνο για τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων για τη
παραγωγή εναλλακτικής ενέργειας.
Πριν την έναρξη της συνεδριάσεως ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι σε σύνολο 21 Δημοτικών
Συμβούλων ήταν παρόντες:
ΠΑΡΟΝΤΕΣ
Ζωϊδης Παντελής ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μαστροκούκος Ιωάννης ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μπούκης Μιχαήλ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Χριστοδούλου Φίλιππας ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Χαλκίτη Ειρήνη ΜΕΛΟΣ
Πλάτσης Νικόλαος ΜΕΛΟΣ
Ψαρομπά Σεμείραμις ΜΕΛΟΣ
Γαλουζής Ιωάννης ΜΕΛΟΣ
Γαβαλάς Νικόλας ΜΕΛΟΣ
Διακομιχάλης Δημήτριος ΜΕΛΟΣ
Λελέκης Μιχαήλ ΜΕΛΟΣ
Τρουμουλιάρης Απόστολος ΜΕΛΟΣ
Σισώης Γεώργιος ΜΕΛΟΣ
Καλικάτζαρος Μικές ΜΕΛΟΣ
Κουρούνης Χαράλαμπος ΜΕΛΟΣ
ΑΠΟΝΤΕΣ
Ζερβός Σακελλάριος ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μακρυλλός Εμμανουήλ ΜΕΛΟΣ
Μουζουράκης Γρηγόρης ΜΕΛΟΣ
Οι οποίοι είχαν προσκληθεί νόμιμα
Αποχωρήσεις
Λεβέντης Εμμανουήλ ΜΕΛΟΣ
Σκουμπουρδής Αγαπητός ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Τρουμουλιάρη Μαρία ΜΕΛΟΣ
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο ειδικός γραμματέας Καμπούρης Μικές για την τήρηση των πρακτικών.
O Πρόεδρος ύστερα από την διαπίστωση απαρτίας κήρυξε την έναρξη της συνεδριάσεως.
Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος προχώρησε στην εισήγηση του παρακάτω θέματος:
ΘΕΜΑ: 15. Λήψη απόφασης σκοπιμότητας για την εκμίσθωση της απαιτούμενης δημοτικής έκτασης στη νήσο Καλόλιμνο για τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων για τη
παραγωγή εναλλακτικής ενέργειας.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 55/10
Εισηγούμενος το θέμα ο κ। Δήμαρχος, έθεσε υπόψη του Σώματος ότι εδώ και κάποιους μήνες έχει ξεκινήσει συνολικά στην πατρίδα μας και ειδικότερα στον Νομό μας μια πολύ σημαντική συζήτηση για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των απορριμμάτων του Νομού μας. Η νέα Κυβέρνηση που εξελέγη πρόσφατα έχει διακηρύξει στον μέγιστο δυνατό βαθμό την προτεραιότητα που θέτει για την Πράσινη Ανάπτυξη , σημαντικό μέρος της οποία είναι
η διαχείριση των πάσης φύσεως απορριμμάτων.
Ενόψει αυτών των εξελίξεων κυοφορούνται ήδη διάφορες εξελίξεις που θα καθορίσουν τις επιλογές όλων μας σχετικά με αυτό το τεράστιας σημασίας θέμα.
Ειδικότερα στον Δήμο μας , μετά την αναστολή υλοποίησης του έργου του ΧΥΤΑ Καλύμνου και ενώ πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες απεγκλωβισμού του , προβάλει επιτακτική η ανάγκη επανασχεδιασμού των στόχων και της τακτικής μας δεδομένου ότι ήδη βρισκόμαστε ανάμεσα στους Δήμους της χώρας μας με την μεγαλύτερη καθυστέρηση προσαρμογής στις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών οδηγιών με απειλούμενα σοβαρά πρόστιμα.
Όμως ίσως ισχύει και το «κάθε εμπόδιο για καλό» , αφού οι εξελίξεις στον τομέα της διαχεί-ρισης απορριμμάτων υπερβαίνουν θέματα που σχετίζονται με τους ΧΥΤΑ και ήδη δρομολογούνται άλλου είδους λύσεις σε γεωγραφικά επίπεδα πολύ ευρύτερα ενός νησιού.
Πιστεύω ότι η Κάλυμνος μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτές τις εξελίξεις και να βγει πολλαπλά ωφελημένη.
Πρέπει να καταβάλουμε την μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων σε συνδυασμό με την κλιμακούμενη υποβάθμιση του περιβάλλοντος επιβάλλει την βέλτιστη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών , διαδικασιών και συστημάτων διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ο Δήμος μας οφείλει στον συντομότερο δυνατόν χρόνο , να επιτύχει ένα βέλτιστο αυτοχρηματοδοτούμενο σύστημα ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων του με την ελάχιστη δυνατή οικονομική επιβάρυνση των δημοτών μας.
Η ραγδαία ανάπτυξη των σχετικών τεχνολογιών μας δίνει πλέον διάφορες τεχνολογικές λύσεις βέλτιστης ορθολογικής διαχείρισης που έχουν βασικό στοιχείο διαφοροποίησης τους , τον βαθμό ενσωμάτωσης των Ευρωπαϊκών Οδηγιών και το κόστος λειτουργίας σε σχέση με την χωροταξική διάρθρωση της υλοποίησης τους και το μέγεθος του πληθυσμού που πρόκειται να καλύψουν.
Στο παραπάνω πλαίσιο ο Δήμαρχος πρότεινε την εκμίσθωση της απαιτούμενης δημοτικής έκτασης στη νήσο Καλόλιμνο που ανήκει διοικητικά και ιδιοκτησιακά στον Δήμο μας για την εγκατάσταση του κεντρικού ή (και) μοναδικού εργοστασίου επεξεργασίας των απορριμμάτων του Νομού.
Στη συνέχεια ο κ. Πρόεδρος κάλεσε τα μέλη να αποφασίσουν αφού ληφθούν υπ' όψη και οι διατάξεις των άρθρων 93 , 148 , 149 Ν. 3463/06
Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από συζήτηση και αφού άκουσε την θετική εισήγηση του Προέδρου
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι ΚΑΤA ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Την εκμίσθωση της απαιτούμενης δημοτικής έκτασης στη νήσο Καλόλιμνο για τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων για τη παραγωγή εναλλακτικής ενέργειας.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ। Διακομιχάλης Δημήτρης, Ζωϊδης Παντελής, Γαβαλάς Νικόλαος, Γαλουζής Ιωάννης, Ψαρομπά Σεμίραμις και Τρουμουλιάρη Μαρία μειοψήφησαν.
Το Πρακτικό αυτό έγινε και υπογράφηκε από τους παρακάτω :
Ο Αντιπρόεδρος Ο Γραμματέας
Ζωϊδης Παντελής Μαστροκούκος Ιωάννης
ΤΑ ΜΕΛΗ
Γαβαλάς Νικόλας
Γαλουζής Ιωάννης
Διακομιχάλης Δημήτριος
Ζωϊδης Παντελής
Καλικάτζαρος Μικές
Κουρούνης Χαράλαμπος
Λελέκης Μιχαήλ
Μπούκης Μιχαήλ
Πλάτσης Νικόλαος
Σισώης Γεώργιος
Τρουμουλιάρης Απόστολος
Χαλκίτη Ειρήνη
Ζωϊδης Παντελής Μαστροκούκος Ιωάννης
Χριστοδούλου Φίλιππας
Ψαρομπά Σεμείραμις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου