Λίγα λόγια για την ιστοσελίδα της παράταξης μας

Το site αυτό αποτελεί πλέον την έγκυρη πηγή άντλησης των θέσεων της παράταξης μας καθώς και παρουσίασης των δράσεων μας , τόσο των συλλογικών όσο και των ατομικών, των στελεχών μας.

Δεν φιλοδοξεί , μέχρι νεωτέρας , να είναι ένα εντυπωσιακό ή ευχάριστο site. Προς το παρόν είναι απλώς ένας κατάλογος των μέχρι σήμερα δημοσιευμένων θέσεων της παράταξης αναρτημένων σε χρονολογική σειρά ανάρτησης που ανάλογα με το διαθέσιμο χρόνο μου θα εμπλουτίζεται όσον αφορά το παρελθόν και σίγουρα όσον αφορά το παρόν και το μέλλον. Ίσως στο μέλλον μπορέσουμε να προσφέρουμε περισσότερο ενδιαφέροντα στοιχεία και πληροφορίες. Όμως έστω και έτσι πιστεύω ότι είναι ένα χρήσιμο site τόσο για την άμεση παροχή έγκυρης πληροφορίας για τις θέσεις της παράταξης μας όσο και ως πηγή αναφοράς για κάθε ασχολούμενο με τα αντίστοιχα θέματα.


Επίσης πιστεύω ότι θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για την δουλειά των ΜΜΕ , όσο και για την λειτουργία της ίδιας της παράταξης μας.

Την ευθύνη της διαχείρισης του site έχει αποκλειστικά ο υποφαινόμενος.


Γιώργος Α Ρούσσος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
“ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” και
της Μείζονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο Καλύμνου
τ. Δήμαρχος Καλυμνίων

e-mail: roussoskal@gmail.com

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Α.2.Σε σχέση με την πρόσκληση-πινάκιο που μας δόθηκε και τον Νόμο

ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΕΝΤΟΣ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 2012-2014» Αθήνα 29/11/11

Α.Μακροσκοπικός – αρχικός έλεγχος του υποβληθέντος κειμένου και της Πρόσκλησης
στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Α. 2. Σε σχέση με την πρόσκληση-πινάκιο που μας δόθηκε και τον Νόμο
1. Άλλα αντ΄ άλλων και πλήρες μπέρδεμα -5
Για άλλο πράγμα μας καλεί να ψηφίσουμε ΤΩΡΑ η πρόσκληση και για άλλο πράγμα λέει ο Νόμος ότι θα ψηφίσουμε ΤΩΡΑ γιατί:
Η πρόσκληση του Δ।Σ. αναγράφει ως θέμα το «Ψήφιση Στρατηγικού Σχεδίου του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Καλυμνίων». Άρα μας καλεί να ψηφίσουμε ΤΩΡΑ
ΤΟ Στρατηγικό Σχέδιο … Όμως ο νόμος δεν λέει να ψηφίσει κάτι τέτοιο το Δ.Σ. ΤΩΡΑ. Αυτό που λέει ο Νόμος είναι ότι το Δ.Σ. πρέπει να ψηφίσει ΤΩΡΑ ένα Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου δηλαδή ο Νόμος δεν θέλει στην συνεδρίαση αυτή να ψηφίσουμε το Στρατηγικό Σχέδιο ή τον Στρατηγικό Σχεδιασμό (Αν ταυτίσουμε προς χάριν εργασίας τις δύο έννοιες) αλλά θέλει
να ψηφίσουμε ένα σχέδιο Στρατηγικού Σχεδίου ή Στρατηγικού Σχεδιασμού .
Ποιο σχηματικά: Η πρόσκληση μας καλεί να ψηφίσουμε ΤΩΡΑ κάτι το οριστικό ενώ ο νόμος
απαιτεί να ψηφίσουμε ΤΩΡΑ ένα σχέδιο
Α.3. Σε σχέση με το κείμενο που μας δόθηκε , την πρόσκληση-πινάκιο που μας δόθηκε και τον Νόμο
2. Άλλα αντ΄ άλλων και πλήρες μπέρδεμα -,6,7,8…....
έως αρκετές δεκάδες περιπτώσεις γιατί:
a. Το κείμενο που μας δόθηκε λέγεται «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ»
b. Η πρόσκληση-πινάκιο που μας δόθηκε μας καλεί να συζητήσουμε για το θέμα Ψήφιση "Στρατηγικού Σχεδίου του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Καλυμνίων».
. Αυτό που ο Νόμος απαιτεί είναι η ψήφιση ενός Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού
του Δήμου
Συνεπώς αν προσπαθήσει κανείς να συνδυάσει της έννοιες των 3 ανωτέρω διαφορετικών
εκφράσεων και ιδίως να εμβαθύνει με τις παραλλαγές κατανόησης τους σύμφωνα με ότι προκύπτει από τις λέξεις και το συντακτικό τους , θα χρειαστεί πολλές ή και μήνες προκειμένου να διατυπώσει και να εξετάσει όλες τις δυνατές περιπτώσεις.
Φυσικά αρκούμαστε στις ανωτέρω ολοφάνερες και σοβαρές περιπτώσεις αντιφάσεων που στην καλύτερη περίπτωση πρέπει να οδηγήσουν κάθε καλόπιστο στο ότι πολύ απλά είναι λάθος και η πρόσκληση και το κείμενο και συνεπώς θα πρέπει και τα δύο να ξαναγίνουν σύμφωνα με τον Νόμο και μετά να συγκληθεί εκ νέου και νόμιμα το Δημοτικό Συμβούλιο για μια ξεκάθαρη και νόμιμη διαδικασία συζήτησης και λήψης απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου