Λίγα λόγια για την ιστοσελίδα της παράταξης μας

Το site αυτό αποτελεί πλέον την έγκυρη πηγή άντλησης των θέσεων της παράταξης μας καθώς και παρουσίασης των δράσεων μας , τόσο των συλλογικών όσο και των ατομικών, των στελεχών μας.

Δεν φιλοδοξεί , μέχρι νεωτέρας , να είναι ένα εντυπωσιακό ή ευχάριστο site. Προς το παρόν είναι απλώς ένας κατάλογος των μέχρι σήμερα δημοσιευμένων θέσεων της παράταξης αναρτημένων σε χρονολογική σειρά ανάρτησης που ανάλογα με το διαθέσιμο χρόνο μου θα εμπλουτίζεται όσον αφορά το παρελθόν και σίγουρα όσον αφορά το παρόν και το μέλλον. Ίσως στο μέλλον μπορέσουμε να προσφέρουμε περισσότερο ενδιαφέροντα στοιχεία και πληροφορίες. Όμως έστω και έτσι πιστεύω ότι είναι ένα χρήσιμο site τόσο για την άμεση παροχή έγκυρης πληροφορίας για τις θέσεις της παράταξης μας όσο και ως πηγή αναφοράς για κάθε ασχολούμενο με τα αντίστοιχα θέματα.


Επίσης πιστεύω ότι θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για την δουλειά των ΜΜΕ , όσο και για την λειτουργία της ίδιας της παράταξης μας.

Την ευθύνη της διαχείρισης του site έχει αποκλειστικά ο υποφαινόμενος.


Γιώργος Α Ρούσσος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
“ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” και
της Μείζονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο Καλύμνου
τ. Δήμαρχος Καλυμνίων

e-mail: roussoskal@gmail.com

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΧΑΣΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΡΠΑΘΕΙΟΥ-ΨΙΛΙΑΝΗΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΜΜΟΝΗΣ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ-28/11/11

Κάλυμνος 25 Νοεμβρίου 2011
Aρ.Πρωτ.(ΠΑΡΑΤΑΞΗ) : 0022
Αρ.Πρωτ.(ΔΗΜΟΥ):28652 /28-11-11
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΨΗΦΙΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΡΟΥΣΣΟΣ

Προς:
Δήμαρχο κ. Διακομιχάλη Δ.

Κοιν:
1. Δημοτικούς Συμβούλους (διά της Γραμματείας του Δήμου)
2. ΜΜΕ Καλύμνου
ΘΕΜΑ: Καρπάθειο 4ο Δ.Σ. και κτίριο 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Ψιλιανής
Κύριε Δήμαρχε Στις 21 Οκτωβρίου 2010 ψηφίστηκε από το Δ।Σ. του ΟΣΚ η Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος του Καρπάθειου Δημοτικού Σχολείου, ύψους 1.964.500 €.
Σήμερα,ένα χρόνο και πλέον από τότε, αρνείστε να την υπογράψετε ζητώντας από τον ΟΣΚ να συμπεριλάβει στο κείμενο της σύμβασης τη δυνατότητα να εκτελέσει το έργο με αυτεπίστασια। Η εμμονή σας αυτή, παρά τις αξεπέραστες αντιρρήσεις του ΟΣΚ, οδήγησε το Δήμο στην
απώλεια της δυνατότητας να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ, δεδομένου, ότι, από τον Σεπτέμβριο του 2011 που έληξε η Προκήρυξη 33, έχουν απορροφηθεί όλα τα χρήματα για σχολικά κτήρια από άλλους Δήμους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οι οποίοι ενέταξαν οριστικά τα έργα τους με τεύχη Δημοπράτησης। Συγχρόνως στέρησε από την Κάλυμνο πολύτιμες θέσεις εργασίας στον χειμαζόμενο κλάδο της οικοδομής και επιτείνει την περεταίρω εγκατάλειψη , υποβάθμιση και φθορά των δύο κτιρίων με σημαντικές παράπλευρες αρνητικές συνέπειες για τις αντίστοιχες περιοχές (τόποι συγκέντρωσης ναρκομανών κ.λ.π.).
Δυστυχώς ο Δήμος μας, με απόλυτη και ακέραια ευθύνη σας , δεν έχει προχωρήσει στην ετοιμασία τευχών δημοπράτησης μέχρι σήμερα εμμένοντας στην εμμονή σας για την εκτέλεση του έργου με αυτεπιστασία, ανύπαρκτη δυνατότητα όπως σας έχει διαμηνύσει ο ΟΣΚ όχι μόνο για τα ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ) αλλά ακόμα και για τις εθνικές χρηματοδοτήσεις
μέσω ΟΣΚ και όπως αυστηρά επιτάσσει η Διαχειριστική Αρχή.
Σας καλούμε να προχωρήσετε αμέσως στην ετοιμασία τευχών δημοπράτησης για το Καρπάθειο με στόχο, στην περιπτωσή που περισέψουν κάποια χρήματα από τις εκπτώσεις των έργων των άλλων Δήμων μετά την διεξαγωγή των σχετικών διαγωνισμών, να αποκτήσουμε τη δυναατότητα να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ το 2012, λαμβάνοντας υπόψη πως μέχρι τη νέα προκήρυξη θα έχουν ετοιμάσει τεύχη δημοπράτησης και άλλοι Δήμοι.
Σας καλούμε να ασχοληθείτε και με το πρόβλημα της «Ψιλιανής» για το οποίο ένα χρόνο τώρα δεν έχετε κάμει τίποτα και βρίσκεται ακόμα στο επίπεδο των προμελετών που σας είχαμε παραδώσει। Να προχωρήσετε στη σύνταξη των οριστικών μελετών και των τευχών δημοπράτησης, εκμεταλλευόμενος την δυνατότητα που σας παράδωσαμε μέσω της Προγραμματικης Σύμβασης που έχουμε ψηφίσει με τον ΟΣΚ και της Υπουργικής Απόφασης με την οποία εξασφαλίσάμε στο Δήμο μας πάνω από 3.000.000 € για την αντιμετώπιση και αυτού
του προβλήματος.
Πραγματικά και για τα δύο έργα , λεφτά υπήρχαν και μπορούν να υπάρξουν.
Δεν τα έχει ανάγκη άραγε η Κάλυμνος?

Χριστοδούλου Φίλιππος
Δημοτικός Σύμβουλος
Υπεύθυνος επί Εκπαιδευτικών Θεμάτων Μείζονος Αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου