Λίγα λόγια για την ιστοσελίδα της παράταξης μας

Το site αυτό αποτελεί πλέον την έγκυρη πηγή άντλησης των θέσεων της παράταξης μας καθώς και παρουσίασης των δράσεων μας , τόσο των συλλογικών όσο και των ατομικών, των στελεχών μας.

Δεν φιλοδοξεί , μέχρι νεωτέρας , να είναι ένα εντυπωσιακό ή ευχάριστο site. Προς το παρόν είναι απλώς ένας κατάλογος των μέχρι σήμερα δημοσιευμένων θέσεων της παράταξης αναρτημένων σε χρονολογική σειρά ανάρτησης που ανάλογα με το διαθέσιμο χρόνο μου θα εμπλουτίζεται όσον αφορά το παρελθόν και σίγουρα όσον αφορά το παρόν και το μέλλον. Ίσως στο μέλλον μπορέσουμε να προσφέρουμε περισσότερο ενδιαφέροντα στοιχεία και πληροφορίες. Όμως έστω και έτσι πιστεύω ότι είναι ένα χρήσιμο site τόσο για την άμεση παροχή έγκυρης πληροφορίας για τις θέσεις της παράταξης μας όσο και ως πηγή αναφοράς για κάθε ασχολούμενο με τα αντίστοιχα θέματα.


Επίσης πιστεύω ότι θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για την δουλειά των ΜΜΕ , όσο και για την λειτουργία της ίδιας της παράταξης μας.

Την ευθύνη της διαχείρισης του site έχει αποκλειστικά ο υποφαινόμενος.


Γιώργος Α Ρούσσος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
“ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” και
της Μείζονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο Καλύμνου
τ. Δήμαρχος Καλυμνίων

e-mail: roussoskal@gmail.com

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29/11/11


Παραθέτουμε ευθύς μετά την σειρά των βημάτων που έπρεπε να είχαν ακολουθηθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις με κάποιες παρατηρήσεις για το κάθε βήμα (ποιος είχε την ευθύνη , αν έγινε το συγκεκριμένο βήμα ή όχι κ.λ.π.)
Η Νομοθεσία – σχετικές διατάξεις που τεκμηριώνουν τον παρακάτω κατάλογο των απαραίτητων βημάτων που έπρεπε να είχαν ακολουθηθεί μέχρι και την συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τρίτη 29/11/11 είναι:
1. Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ- ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ
2. Ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου
3. Η Παράγραφος 1 του άρθρου 2 του ΠΔ 185/07 όπως τροποποιήθηκε από το ΠΔ89/11
4. Η Παράγραφος 3 του άρθρου 2 του ΠΔ 185/07 όπως τροποποιήθηκε από το ΠΔ89/11
5. Ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας
6. Ο Νόμος για την ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29/11/11
1. Συγκρότηση σε σώμα και έναρξη λειτουργίας της Εκτελεστικής Επιτροπής
Υπεύθυνος: Δήμαρχος ως Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και οι αντιδήμαρχοι ως μέλη της . Έχει γίνει
2. Ορισμός Υπηρεσίας Προγραμματισμού του Δήμου
Υπεύθυνος: Δήμαρχος , Δημοτικό Συμβούλιο ,Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου। Έχει γίνει. Η υπηρεσία προγραμματισμού είναι η Τεχνική Υπηρεσία.
3. Εντολή προς την Υπηρεσία Προγραμματισμού ή αυτεπάγγελτη πρωτοβουλία από αυτήν για την έναρξη εργασίας
a. Για τον εντοπισμό προβλημάτων για την εσωτερική ανάπτυξη ,
b. για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και
c. για την ετοιμασία προτάσεων τους για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του δήμου
του δήμου και των Νομικών του Προσώπων.
Υπεύθυνος: Δήμαρχος ή αρμόδιος Αντιδήμαρχος ή ο Δντής Δνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Δεν έγινε ποτέ
4। Έναρξη και ολοκλήρωση συνεργασίας της Υπηρεσίας Προγραμματισμού με όλες τις
Δνσεις του Δήμου και τους Διοικητικούς Υπεύθυνους των Νομικών του Προσώπων και των αυτοτελών οργανικών μονάδων
a. Για τον εντοπισμό προβλημάτων για την εσωτερική ανάπτυξη ,
b. για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και
c. για την ετοιμασία προτάσεων τους για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες
του δήμου και των Νομικών του Προσώπων.
Υπεύθυνος: (Δήμαρχος ή αρμόδιος Αντιδήμαρχος ή ο Δντής Δνσης Τεχνικών Υπηρεσιών) και (όλοι οι Δντές του Δήμου) και (όλοι οι Πρόεδροι και όλοι οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών των Νομικών Προσώπων (και εταιρειών) του Δήμου) και (όλοι οι προϊστάμενοι αυτοτελών οργανικών μονάδων) .
Δεν έγινε ποτέ
5। Έγγραφη υποβολή εισηγήσεων όλων των Διευθύνσεων και όλων των αυτοτελών οργανικών μονάδων και όλων των Νομικών προσώπων του Δήμου (σε υπηρεσιακό επίπεδο) , προς την Υπηρεσία Προγραμματισμού
Υπεύθυνος: (Δήμαρχος ή αρμόδιος Αντιδήμαρχος ή Δντής Δνσης Τεχνικών Υπηρεσιών) και (όλοι οι Δντές του Δήμου) και (όλοι οι Πρόεδροι και όλοι οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών των Νομικών Προσώπων (και εταιρειών) του Δήμου) και (όλοι οι προϊστάμενοι αυτοτελών οργανικών μονάδων).
Δεν έγινε ποτέ
6. Εκπόνηση-συγγραφή-υπογραφή και έγγραφη διαβίβαση του Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου (1η φάση) από τον Δντή της Υπηρεσίας Προγραμματισμού προς τον Δήμαρχο (ως προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου)
Υπεύθυνος: Δήμαρχος ή αρμόδιος Αντιδήμαρχος και Δντής Δνσης Τεχνικών Υπηρεσιών
Δεν έγινε ποτέ
7. Έναρξη και ολοκλήρωση συνεργασίας της Εκτελεστικής Επιτροπής με τους όμορους Δήμους
(τουλάχιστον τους Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Καλύμνου και Κω κατά την
εκτίμηση μου) «για τη διασφάλιση του συντονισμού των δράσεων υπερτοπικής ανάπτυξης
και την προώθηση τυχόν διαδημοτικών συνεργασιών»
Υπεύθυνος: Δήμαρχος (ως Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής) ή ειδικά εξουσιοδοτημένος Αντιδήμαρχος
Δεν έγινε ποτέ
8. Έκδοση και διανομή πρόσκλησης σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την λήψη απόφασης οριστικοποίησης και ψήφισης εισηγητικά προς το Δημοτικό Συμβούλιου του Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου (2η φάση)
Υπεύθυνος: Δήμαρχος ως Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής
Έγινε με την με Α।Π.: 28122/21-11-2011 έγγραφη πρόσκληση (όπως πληροφορούμαστε από «τα έχοντας υπόψη» της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής όπως αυτή αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ)- Δεν διαθέτουμε την πρόσκληση και πολύ θα θέλαμε να την δούμε όπως επίσης θα θέλαμε να δούμε και το βιβλίο Πρωτοκόλλου του Δήμου της 21/11/11
9। Πραγματοποίηση συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής και συζήτηση και λήψη απόφασης της για την οριστικοποίηση και ψήφιση εισηγητικά προς το Δημοτικό Συμβούλιου του Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου (2η φάση)
Υπεύθυνος: Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι
Έγινε την ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11/11 (όπως πληροφορούμαστε από την ίδια την απόφαση 4/28-11-2011
της Εκτελεστικής Επιτροπής όπως αυτή αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ)
10. Έκδοση και ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ της ανωτέρω απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής
Υπεύθυνος: Δήμαρχος ως Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής
Έγινε (?) την ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11/11 (όπως πληροφορούμαστε από την ίδια την απόφαση 4/28-11-2011 της Εκτελεστικής Επιτροπής όπως αυτή αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ)
Η απόφαση δεν περιλαμβάνει στο σώμα της το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου και παραπέμπει για αυτό σε ένα κείμενο-αναπόσπαστο μέρος της όπως το λέει ή ίδια , χωρίς όμως
a. να είναι γνωστό ποιο είναι αυτό το κείμενο και
b. χωρίς να έχει υπογραφεί και σφραγιστεί αυτό το κείμενο και
c. χωρίς να έχει αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ αυτό το κείμενο। Προφανώς δεν το έχουν σε WORD γιατί δεν το έγραψαν αυτοί , το έχουν σε pdf όπως τους το έστειλε ο κ. Ρώτας και δεν ξέρουν να αναρτούν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ αρχεία pdf ή υποκρύπτεται άλλη μεθόδευση από την μη ανάρτηση του.
Συνεπώς:
a. Έγινε μισή η ανάρτηση της απαιτούμενης απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής την ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11/11
b. Δεν αναρτήθηκε του πλέον ουσιώδες μέρος αυτής της απόφασης δηλαδή το μέρος που περιλαμβάνει την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής προς το Δ।Σ. για το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου.
Τελικό Συμπέρασμα για την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής:
Τυπικά και ουσιαστικά δεν έγινε η ανάρτηση αυτής της απόφασης
11। Έκδοση και διανομή πρόσκλησης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την λήψη απόφασης οριστικοποίησης και ψήφισης από αυτό του Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού
του Δήμου (3η φάση).
Υπεύθυνος: Πρόεδρος του Δ।Σ. και Δήμαρχος (ως Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής)
Έγινε με την με ΑΠ: 28263/22-11-11 πρόσκληση – πινάκιο και με την με ΑΠ: 28568/25-11-11
νεότερη πρόσκληση με τις ακόλουθες σοβαρές παρατηρήσεις:
a। Η αρχική πρόσκληση είναι λαθεμένη ως προς το υπό συζήτηση θέμα , όπως ήδη εξηγήσαμε στο μέρος Α στην αρχή αυτής της εργασίας κα αυτό πρέπει να οδηγήσει σε ματαίωση του συμβουλίου και επανάληψη του αφού ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες και εκδοθεί νέα ορθή πρόσκληση-πινάκιο। Το λάθος αυτό εξακολουθεί και μετά το 2ο έγγραφο γιατί αυτό επιβεβαιώνει την ισχύ της πρώτης πρόσκλησης καθιστώντας την οργανικό του μέρος με την φράση «Ο πίνακας των θεμάτων που σας διανεμήθηκε με την υπ’ αριθμ. πρωτ.
28263/22-11-2011 πρόσκληση, παραμένει ως έχει».
b। Επιπλέον : Άσχετα από το γεγονός της μετάθεσης της ημερομηνίας του Συμβουλίου για το οποίο θα αναφερθούμε ευθύς μετά , η αρχική πρόσκληση είναι εν πλήρη γνώση της Δημοτικής Αρχής παράνομη εξ ορισμού γιατί ορίζει ως ημέρα διεξαγωγής του Δ।Σ. το Σάββατο 26/11/11 όταν ο Νόμος απαιτεί πρώτα να έχει εκδοθεί η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που οι ίδιοι την όρισαν από πολύ πριν δηλαδή από την 21/11/11 , να γίνει την Δευτέρα 28/11/11। Ή βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση , ή έκαμαν απλώς λάθος ή κάτι άλλο συμβαίνει ως μεθόδευση ή
ένας συνδυασμός και των τριών περιπτώσεων συμβαίνει। Σε κάθε περίπτωση εν γνώση τους όρισαν συνεδρίαση του ΔΣ σε ημερομηνία παράνομη δεδομένου ότι οι ίδιοι είχαν ήδη ορίσει την προαπαιτούμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής σε μεταγενέστερο χρόνο!!!! Παραμένει το ερώτημα : Γιατί εν γνώσει τους έκαμαν αυτή την παράνομη πρόσκληση?
c। Για να θεραπεύσουν (?) την ανωτέρω παρανομία «εφηύραν» την ασθένεια του Προέδρου του Δ।Σ. και άλλων μελών του και έκαμαν την δεύτερη πρόσκληση του Προέδρου του Δ।Σ. με την οποία όρισαν να γίνει η συνεδρίαση την Τρίτη 29/11/11. Όμως η μετάθεση ή αναβολή ενός
θέματος ή πολύ περισσότερο μιας συνεδρίασης δεν γίνεται με απόφαση του Προέδρου
του Δ।Σ. αλλά συνέρχεται κανονικά το συμβούλιο και αν έχει απαρτία αποφασίζει αυτό την μετάθεση ή την αναβολή ενώ αν δεν έχει απαρτία συντάσσεται σχετική διαπιστωτική πράξη από τον Πρόεδρο ή εν τη απουσία του Προέδρου από τον κατά τον Δημοτικό Κώδικα αναπληρούντα αυτόν δημοτικό σύμβουλο (Αντιπρόεδρος ή ο παρών σύμβουλος που εκλέχθηκε με τους περισσότερους ψήφους από τους υπόλοιπους παρόντες ) και ματαιώνεται η συνεδρίαση। Συνεπώς η δεύτερη πρόσκληση είναι παράνομη άρα η συνεδρίαση της Τρίτης 29/11/11 είναι και εξαιτίας αυτού του λόγου παράνομη και άκυρη.
d। Η δεύτερη πρόσκληση έχει ως οργανικό μέρος την πρώτη πρόσκληση που δείξαμε ότι είναι παράνομη। Συνεπώς και η δεύτερη πρόσκληση είναι παράνομη και άρα η συνεδρίαση της Τρίτης 29/11/11 είναι και εξαιτίας αυτού του λόγου παράνομη και άκυρη.
12। Διανομή μαζί με την ανωτέρω πρόσκληση των απαραίτητων εγγράφων που προφανώς κατ’ ελάχιστον είναι το ακόλουθο 1 έγγραφο:
a। Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής , εισηγητικής προς το Δημοτικό Συμβούλιο , υπογεγραμμένη και σφραγισμένη αρμοδίως και με ενσωματωμένο επί αυτής τον Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ) του ΔΙΑΥΓΕΙΑ
Υπεύθυνος: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Δεν έγινε ποτέ

i. Αντί αυτού διανεμήθηκε ένα άλλο κείμενο όπως αυτό έχει αναλυθεί μακροσκοπικά στο μέρος Α και θα αναλυθεί περεταίρω στο μέρος Γ με αρνητικά συμπεράσματα επί του περιεχομένου ,
του τίτλου , της δομής και της πληρότητάς του.

ii. Το κείμενο που διανεμήθηκε (Κυριακή 27/11/11 , το μεσημέρι με e-mail) , διανεμήθηκε ΠΡΙΝ την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (Δευτέρα 28/11/11/ , το μεσημέρι), συνεπώς δεν θα μπορούσε με τίποτα να θεωρηθεί ως η εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου